Inspiratie

17 July 2024

De zomer in Gent: jouw ultieme Gent Summer Guide!

De zomer in Gent: jouw ultieme Gent Summer Guide!

De zomer in Gent is vol leven en plezier, met tal van activiteiten en evenementen die je niet wilt missen. Of je nu houdt van shoppen, ontspannen in een zomerbar, of genieten van festivals, Gent heeft het allemaal. 

Ontdek onze Gent Summer Guide en plan je perfecte zomerdag of weekend in de stad. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan onze Ralet-winkel aan de Kouterdreef!

SUMMER GUIDE

Boekenmarkt op de Ajuinlei

Elke zondag van 10 tot 14 uur verandert de Ajuinlei in een paradijs voor boekenliefhebbers. Gelegen aan de linkeroever van de Leie, vind je hier vooral 18de en 19de-eeuwse herenhuizen in neoclassicistische stijl. Struin langs de kramen en ontdek zeldzame boeken en unieke vondsten.
 
boekenmarkt-gent

Bar Bricolage

Tot en met 15 september kun je genieten van de groene oase aan de Oude Gentse Dokken: Bar Bricolage. Hier is altijd iets te beleven, van cocktails en food markets tot expo's, film, dj's, wereldse BBQ's, yoga en muziek. Een perfecte plek om de zomer door te brengen

Programma

bricolage-gent

Gazon

Zomerbar Gazon, gelegen in de prachtige privé tuinen van de Kristallijn, is open tot 1 september. Plof neer in de kussens met een cocktail, kom tot rust onder de bomen of geniet van een drankje aan de vijver. Voor de kinderen is er een grote speeltuin met springkasteel.

Eventkalender

gazon-gent

Hét hoogtepunt: De Gentse Feesten

Van 19 tot 28 juli worden de Gentse Feesten gehouden, een tien dagen durend festival dat de stad in vuur en vlam zet. Mis deze unieke gelegenheid niet om te genieten van muziek, cultuur, eten en drinken in het hart van Gent.

Meer informatie

gentse-feesten

Shop-op Zondag

Winkelstad Gent verwent de shoppers met maandelijkse koopzondagen. Elke eerste zondag van de maand kun je een extra dagje shoppen aan je weekend plakken. Ralet Gent is ook open op de koopzondagen, dus komt vooral langs voor de nieuwste mode en accessoires.
 

Vegan Summer Fest

Op 18 augustus vindt het grootste Belgische vegan festival plaats: Vegan Summer Fest in Flanders Expo. Laat je overdonderen door nieuwe smaken en doe inspiratie op. Verken de foodtrucks en de markt met exotische ingrediënten, make-up, schoenen, accessoires en kleding.

Tickets

vegan-summer-fest

We hopen dat je geniet van alles wat Gent deze zomer te bieden heeft. Veel plezier en hopelijk zien we je bij Ralet Gent!
 
P.S. Volg ons op social media voor meer updates!

Back to top