Inspiratie
Modemerken

12 June 2024

How to style your Birkenstocks

How to style your Birkenstocks

Birkenstock is een naam die synoniem staat voor comfort en kwaliteit. Sinds de oprichting in 1774 in Duitsland, heeft het merk een reputatie opgebouwd voor het leveren van schoenen die zowel stijlvol als ongelooflijk comfortabel zijn. Met hun kenmerkende anatomische voetbed en duurzame materialen, heeft Birkenstock veel trouwe fans over de hele wereld. In deze blog vertellen we je hoe je Birkenstocks kunt stylen voor verschillende gelegenheden en outfits, zodat je er altijd op je best uitziet.

Waarom kiezen voor Birkenstock?

Voordat we in de stylingtips duiken, is het belangrijk om te begrijpen waarom Birkenstock zo'n geliefd merk is. 

  1. Comfort, comfort en nog meer comfort: Het anatomisch gevormde voetbed biedt uitstekende ondersteuning voor je voeten, wat resulteert in langdurig comfort, zelfs bij langdurig dragen.
  2. Duurzaamheid: Birkenstock schoenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan. Het voetbed vormt zich naar je voeten, waardoor het comfort na verloop van tijd alleen maar toeneemt.
  3. Tijdloze stijl: Met klassieke ontwerpen zoals de Arizona, Madrid en Gizeh, biedt Birkenstock tijdloze schoenen die nooit uit de mode raken.

Nu je weet waarom Birkenstock zo geliefd is, laten we eens kijken hoe je deze iconische schoenen kunt stylen.

Casual en comfortabel

Birkenstocks zijn perfect voor een casual, comfortabele look. Hier zijn enkele manieren om ze te stylen:

1. Met jeans

Een van de meest klassieke combinaties is Birkenstocks met jeans. Dit kan variëren van skinny jeans tot boyfriend jeans, afhankelijk van je persoonlijke stijl.

  • Skinny jeans: Combineer je Birkenstocks met een paar skinny jeans en een loszittende T-shirt of blouse voor een moeiteloze, stijlvolle look.
  • Boyfriend jeans: Voor een meer relaxte stijl, draag je Birkenstocks met boyfriend jeans en een eenvoudig wit T-shirt. Voeg een paar opvallende accessoires toe, zoals een grote zonnebril of een statement ketting.
birkenstock-pet

2. Met shorts

In de zomer zijn Birkenstocks perfect om te dragen met shorts. Deze combinatie is zowel comfortabel als stijlvol.

  • Denim shorts: Combineer je Birkenstocks met denim shorts en een tanktop voor een klassieke zomerse look. Voeg een strohoed en een grote strandtas toe voor extra flair.
  • Katoenen shorts: Voor een meer verfijnde stijl, draag je Birkenstocks met katoenen shorts en een lichte blouse. Dit is perfect voor een casual lunch of een dagje winkelen.

Chique en verfijnd

Ja, je kunt Birkenstocks ook dragen voor een chique, verfijnde look! Hier zijn enkele manieren om dat te doen:

3. Met een rok of jurk

Birkenstocks kunnen verrassend goed gecombineerd worden met rokken en jurken, waardoor je een interessante mix van comfort en stijl krijgt.

  • Maxi rok: Combineer je Birkenstocks met een vloeiende maxi rok en een eenvoudige top. Voeg een paar delicate sieraden toe om de look compleet te maken.
  • Zomerjurk: Draag je Birkenstocks met een lichte zomerjurk voor een comfortabele maar stijlvolle outfit. Voeg een riem toe om je taille te accentueren en maak de look af met een crossbody tas.

4. Met culottes

Culottes zijn comfortabel en stijlvol, en passen perfect bij Birkenstocks. Deze combinatie is ideaal voor een dag op kantoor of een zomers avondje uit.

  • Lichte culottes: Combineer je Birkenstocks met lichte culottes en een blouse voor een professionele look. Voeg een blazer toe voor extra verfijning.
  • Donkere culottes: Voor een avondje uit, draag je Birkenstocks met donkere culottes en een zijden top. Voeg een paar statement oorbellen toe om de look af te maken.
birkenstock-pants


Voor de mannen

Birkenstocks zijn niet alleen voor vrouwen; ze zijn ook een geweldige keuze voor mannen. Hier zijn enkele manieren waarop mannen Birkenstocks kunnen stylen:

5. Met chino's

Chino's en Birkenstocks zijn een match made in heaven. Deze combinatie is perfect voor een relaxte, maar toch verfijnde look.

  • Klassieke chino's: Combineer je Birkenstocks met klassieke chino's en een polo shirt voor een casual, maar stijlvolle outfit.
  • Opgerolde chino's: Voor een meer ontspannen look, rol je de pijpen van je chino's op en draag je een eenvoudig T-shirt. Voeg een denim jasje toe voor extra stijlpunten.
birkenstock-men


6. Met korte broeken

In de zomer zijn Birkenstocks perfect om te dragen met korte broeken. Deze combinatie is zowel comfortabel als stijlvol.

  • Cargo shorts: Combineer je Birkenstocks met cargo shorts en een eenvoudig T-shirt voor een klassieke zomerse look. Voeg een baseballcap en een rugzak toe voor extra flair.
  • Katoenen korte broeken: Voor een meer verfijnde stijl, draag je Birkenstocks met katoenen korte broeken en een lichte linnen shirt. Dit is perfect voor een casual lunch of een dagje uit.
birkenstock-kortebroek


Onderhoud van je Birkenstocks

Om ervoor te zorgen dat je Birkenstocks lang meegaan en er goed blijven uitzien, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Enkele tips:

  1. Reiniging: Reinig je Birkenstocks regelmatig met een zachte borstel om vuil en stof te verwijderen. Gebruik een vochtige doek om vlekken te verwijderen, maar vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.
  2. Bescherming: Bescherm je Birkenstocks tegen extreme hitte en langdurige blootstelling aan water. Dit kan de materialen beschadigen en de levensduur van je schoenen verkorten.
  3. Ondersteuning: Gebruik schoenspanners om de vorm van je Birkenstocks te behouden wanneer je ze niet draagt. Dit helpt om de schoenen in goede staat te houden en voorkomt vervorming.

Conclusie

Birkenstock schoenen zijn een geweldige investering vanwege hun comfort, duurzaamheid en veelzijdige stijl. Of je nu een casual dagje uit plant, een chique avondje uit gaat, of gewoon op zoek bent naar een comfortabele dagelijkse optie, Birkenstocks kunnen op talloze manieren gestyled worden. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek hoe je deze iconische schoenen het beste kunt integreren in je garderobe.

Bij Ralet zijn we trots om een breed assortiment van Birkenstock modellen aan te bieden. Bezoek onze webshop of een van onze winkels en ontdek de perfecte paar Birkenstocks voor jou. Veel shopplezier!

birkenstock-man-vrouw-strand
Back to top